Kedves Látogatónk!

Az élet-mód.hu hamarosan meg fog szűnni.
Elkészült helyette a fozzunkegyutt.hu, ami szebb és funkcionálisabb is lett.
Az új oldalon a kirándulások és az üvegfestések menüpontok megszűntek, viszont lett helyettük recept keresés és recept feltöltés.
További izgalmas funkciók is lesznek majd hamarosan, amiről majd értesítést küldünk.
Nézd meg az új oldalt és ha szimpatikusnak találod, akkor regisztrálj oda.
A regisztrációt megtalálod a Belépésre kattintás után, vagy az alábbi közvetlen linken:
fozzunkegyutt.hu

Köszönjük

Login Image
Felhasználónév:
Jelszó:

Sós krokodil

Hozzávalók:

A tészta:
  • 500g sima liszt
  • 100g tejföl
  • 250ml langyos tej
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 kiskanál só
  • 1/2 kocka élesztő
  • 1 tojás
A töltelék:
  • 3 tojás
  • kukorica
  • sonka
Sós krokodil
  • A lisztből, tejfölből, tejből, cukorból, sóból és élesztőből összegyúrjuk a tésztát, majd egy órát kelesztjük.
  • A tésztát lisztezett sütőpapíron kb. 50x35 cm nagyságú, 1 cm vastag -ságú téglalappá nyújtjuk.
  • Derelye vágóval bevagdos -suk a hajtások széleit.
Sós krokodil
  • A tölteléket rárakjuk a tésztára és elkezdjük az oldalak hajtogatását.
  • A felhajtott csíkok tetejét megkenjük felvert tojás sárgájával.
Sós krokodil
  • A farokrészt összecsavarjuk.
  • A fejrész két felét egymásra hajtjuk és lelapogatjuk.
  • Újunkkal kialakítjuk az orrot.
  • A maradék tésztából megformázzuk a szemeket.
Sós krokodil
  • A lábakat elkészítjük a maradék tésztából.
  • Egy ollóval kialakítjuk a fogakat és az olló hegyével megszúrkáljuk a tésztát.
Sós krokodil
  • A kész krokodilt körülbelül fél órára a sütőbe rakjuk.
  • A mi krokodilunk sülés közbe megevett két bárányt, így szépen meghízott :-).
Innen letölthető a mozilla firefox
Copyright©kingoftailor